Overnachten

Go Ma Ma Co gaat wandelen over het Pieterpad

Tussen de twee wandeldagen in slapen wij graag in een B&B. Die zijn er veel langs het Pieterpad, in allerlei soorten en maten. Wij zijn met drie en dat vergt soms wat extra zoeken. We boeken altijd het ontbijt erbij en willen ook graag een lunch voor de tweede wandeldag kunnen smeren.

 

Verder kiezen we het liefst een adres waar we op loop of fietsafstand van een dorpskern zijn waar we wat kunnen eten, zo hoeft niemand het wijntje te laten staan.

 

Een enkele keer biedt 'vrienden op de fiets' uitkomst. Voor mensen die langer dan één nacht van huis gaan zijn er ook mogelijkheden in bungalowpark.

Winsum sept 2011

 

In het pittoreske Winsum hebben we heerlijk overnacht in een B&B voor € 25 pp pn. Dit was inclusief ontbijt en lunchpakket. De voordeur was even zoeken, het is ook zo'n ruim huis. Wij konden met ons drieën op 1 heel grote kamer met eigen douche en wastafel terecht. Verder een knusse eettafel met 4 stoelen, een uitgebreide bibliotheek en koffie/thee mogelijkheid. De toilet is op de gang, buiten de eigen kamer. De kamer is niet met een slot af te sluiten. Desondanks hebben we ons geen moment anders dan veilig gevoeld. Het meegeven van de huissleutel vormde geen probleem. De bedden, een 2-persoons boxspring en een 1-persoonsbed, voldeden prima en waren voorzien van dekbedden. Het ontbijt werd door de gastheer verzorgd en bestond uit ruim voldoende brood, beleg, eitje, sapje, koffie/thee. Het zelf smeren van een lunchpakket is bij de prijs inbegrepen. Op de achtergrond een heerlijk muziekje en met de rug tegen een warme tegelkachel geleund, kon de tweede wandeldag niet beter beginnen.

Op de website van Koen en Sjors zijn ruim voldoende foto's opgenomen die een accuraat beeld geven van de omgeving van het huis en van de slaapruimte.

Koen en Sjors Oosterbaan

Oosterstraat 48, 9951 EB Winsum

+31595435652

+31646351192

Zuidlaren, mrt 2012

 

Centrale plek in het dorp Zuidlaren is de Brink met jaarlijks een paardenmarkt als hoogtepunt. Zuidlaren, met Midlaren en Oostlaren in de buurt, heeft lintbebouwing. De fiets van Mark de Keijzer, van B&B De Keizerskamer, komt dan ook goed van pas. Mark is kennelijk nogal handig want uit het gastenboek begrijpen we dat na aankoop van het huis en het stichten van een gezin hij aan de achterzijde van hun eigen huis een B&B met eigen ingang heeft gebouwd. De kamer is gezellig en comfortabel ingericht met daarnaast een ruime badkamer die zelfs van een bad is voorzien! Daar worden de spieren na een dag wandelen wel blij van! Koffie en theevoorzieningen zijn gratis inbegrepen en het boeketje bloemen maakt het helemaal af! Als leesvoer een ruime hoeveelheid tijdschriften variërend van National Geografic tot Opzij. De slaapkamer is, behalve met een kleine eettafel met 3 stoelen, ingericht met 1 hard rieten stoel, een royaal 2-persoonsbed en een 1 persoonbed. Verder nog een ruime kledingkast met hangertjes. Alle bedden zijn voorzien van 1-persoonsdekbedden, dons. Het ontbijt werd op de eigen kamer geserveerd en was compleet maar niet overdadig en een tikje biologisch. Het geboekte lunchpakket konden we zelf smeren en werd compleet met gekoeld water, sappakje en appel aangeleverd.

Anne en Mark de Keijzer, De Keizerskamer B&B

Schipborgerweg 11, 9471 PN Zuidlaren

050-8110010 of 06-51451868

Schoonloo juni 2012

 

We zoeken deze keer slaapruimte voor vier en dat blijkt, zeker in deze zomertijd, lastiger dan voor drie. Toch weet Corine weer een plek te vinden en wel een vakantieappartement(je) van de familie Venekamp. De bouvier Boef wacht ons al blaffend op. Weliswaar blijft hij achter het over de grond gespannen schrikdraad maar echt prettig voelt het niet. Later legt de baas uit dat blaffende honden niet bijten,in dit geval. Binnen blijkt waarom er op de website niet zoveel foto's staan; het is klein, oubollig en gedateerd. Gelukkig is het wel schoon, zijn de bedden opgemaakt en liggen er meer dan voldoende handdoeken. De gastvrouw geeft uitleg over de eierkoker want het ontbijt wordt 's avonds al in de koelkast gezet en dienen we zelf klaar te maken. Voordeel is wel dat de meegebrachte thermoskan gevuld in de rugzak kan. De badkamer voldoet niet naar de wensen van nu. De ruimte van 1 bij 2,5 bevat, in deze volgorde, een wastafel, een douche en een toilet. Inderdaad, om te kunnen toiletteren moet men via de douchebak gaan. De bedden slapen goed en na 4 x €26,- te hebben afgetikt voor het slapen en 4 x €4 voor het zelf te smeren ontbijt stappen we weer op. Als B&B is het goed te doen, maar een volle week hier verblijven, zoals in het gastenboek staat geschreven, zou ons niet zo trekken.

Fam. Venekamp, vakantieappartement of blokhut

Elperweg 6, 9443 TL Schoonloo

0592 - 501415

Coevorden okt 2012

 

Op loopafstand van het centrum Coevorden treffen we de woning van Ida van Dijk. Sinds de kinderen de deur uit zijn, staat de bovenverdieping van haar 2-onder-1-kapwoning leeg en verhuurt ze die geregeld aan fietsvrienden. Het blijkt allemaal keurig voor elkaar: een ruime tweepersoonskamer met eethoekje voor vier, een zitbankje en handige wandkast met mogelijkheden tot koffie/thee.

Verder een royale badkamer met bad én douche, wastafel en toilet. Dan nog een tweede slaapkamer met eenpersoonsbed. Voor grotere gezelschappen zijn nog twee extra matrassen beschikbaar. Ida van Dijk is een praatgrage behulpzame dame die in haar eigen keuken een compleet ontbijt verzorgd. Een boterhammetje smeren voor onderweg is geen probleem en ook de thermoskan vullen met koffie verzorgt ze makkelijk.

Dit adres staat zowel op de lijst voor Pieterpadwandelaars als in het boekje voor Vrienden op de fiets en kost een habbekrats; wij betaalden voor drie personen € 62,- inclusief de koffie.

Mw. Ida van Dijk (geen website)

Cotoneaster 26, 7742 SV Coevorden

06-20138326

 

Holten okt 2013

 

Net buiten Holten ligt deze boerderij 'De Borkeld' waar in de voormalige voorkamer een heuse twee-kamer B&B is gesitueerd, met eigen parkeerplaats en buitenterras. In de slaapkamer een prima 2-persoonsbed en in de eetkamer een bedbank voor extra slaapruimte en een electrische sfeerkachel voor extra warmte. De gastvrouw wil graag vooraf betaald krijgen voor de nog te bieden diensten. Verder kwebbelt ze honderduit en heeft ze haar zaakjes goed voor elkaar. Het ontbijt is ruim voldoende én afgepast op het aantal bezoekers. De koffie en thee zijn gratis te zetten, blikjes frisdrank of wijn is tegen betaling te nuttigen. Prima geregeld en duidelijke taal. Wij betaalden voor 3 personen 85 euro.

Borkeldsweg 4, 7451 SM Holten

06-25274127

info@borkeldbenb.nl

Ommen mrt 2013

 

Vriendin José heeft geen officiële Bed en Breakfast maar wat ons betreft kan ze zó beginnen. In de nieuwgebouwde schuur naast het huis is een gedeelte afgeschot waarin een kleine en uiterst sfeervolle woonkeuken is ingericht. Verder een complete badkamer en opgang naar de slaapverdieping. Daar blijkt 's nachts dat het een boerenschuur is; de wind waait er langs de grond wat het slapen tot een frisse boel maakt.

Het ontbijtje met lekkere broodjes, allerhande beleg en verse jus uit een pak laten we ons lekker smaken. Het lunchpakketje gaat in de rugzak en we gaan verkwikt en voldaan verder op Pieterpad.

Dank Hans en José voor jullie gastvrijheid!

Vorden apr 2014

 

Het B&B Het Achterhuus in Vorden is precies zoals het op de website staat vermeld: knus, pittoresk en geschikt voor 2-3 personen.

Het huisje is monumentaal maar desondanks van moderne gemakken voorzien als centrale verwarming en draadloos -gratis- internet.

We ontmoeten de verhuurster niet maar voelen toch de gastvrijheid: overal liggen vriendelijke kaartjes en briefjes om ons welkom te heten, de fietsen in de schuur te wijzen, de laptop met DVD's aan te bieden voor gebruik, het eierpannetje te duiden en er ligt zelfs een briefje bij een stapeltje recent uitgegeven leesboeken die door de liefhebber gelezen en zelfs meegenomen mogen worden. Minpunt is de prijs, men vraagt 40 euro pp pn, in combinatie met de vraag om het huusje zelf schoon te maken. Ook het ontbijt dient zelf verzorgd te worden met de ingrediënten die in ruime mate voorradig zijn. Maar je moet er wel van houden, graaien in de beschuitbus van je voorgangers. En voor het smeren van een lunchpakket wordt nog eens 5 euro gerekend.

 

Gerke Kappert, Het Achterhuus

Het Hoge 24, 7251 XW Vorden

tel. 06-55393414

overnachten_lobith_uitzicht

Lobith nov 2014

 

Dit deel van de route levert vervoersproblemen op. Het is kiezen tussen een aantal kwaden. Maar dan vindt Corine B&B De Geuzenstee in Lobith. Men biedt aan ons vervoerprobleem over de Rijn te verhelpen door zowel de eerste als de tweede wandeldag ons op te halen op het eindpunt van die dag. We passen de route aan en nemen dankbaar dit aanbod aan.

De B&B is ruim opgezet en voor 6 personen geschikt. Elk stel heeft eigen slaapkamer met wastafel. De badkamer dient met allen gedeeld. In de royale woonkamer kun je allemaal je eigen hoekje opzoeken of zelfs een riedel piano spelen. Er is maar één toilet die ook nog eens in de badkamer is gesitueerd. Wij zijn de enige gasten op dit moment en ondervinden hier geen last van.

 

Het ontbijt ziet er prima uit en voldoet goed. Over een kan koffie mee doet men niet moeilijk. Kosten voor het overnachten zijn 87 euro en voor het vervoer betalen we 45 euro.

 

De Geuzenstee

Dorpsdijk 9, 6915 AA Lobith

(0316)540063 of info@geuzenstee.nl

 

Vijverzicht (Ria Linsen)

Maasweg 44, 6591 BM Gennep

0485-517037. of 06-17189105.

overnachten

Gennep mrt 2015

 

Wij vielen voor de gezellige, vriendelijke, meedenkende, zich niet opdringende, vrijlatende, warme en informatieve website.

Ook het –tegen betaling- halen en brengen naar start of eindpunt van ons wandelpunt trok aan. Eerlijk gezegd, die laatste service werd inderdaad geleverd.

 

Verder hebben wij de mooie badkamer niet gezien maar ons gedoucht in een voormalige bezemkast. Werden we vergast op een politieke monoloog die niet te stuiten bleek. De kamer is wel ruim maar niet met 5 bedden erin gepropt zodat de loopruimte om de makkelijke bank heen nihil blijkt.

Het eenvoudige ontbijtje hebben we snel naar binnen gewerkt waarna we ons door manlief, een schat, naar het startpunt lieten brengen.

De bedden sliepen goed, de douche was warm en er is een keukentje om zelf koffie of thee te maken of je eigen drinken in de koelkast te bewaren.

Kosten voor 3 slaapplaatsen en vervoer op beide dag € 121,-.

 

Swolgen juni 2015

 

Een pittoresk huisje in het bos, zo oogt 'De Eenkats' bij aankomst. En als de gastheer ons dan ook nog eens met koffie en vlaai verwelkomt zit het helemaal snor, daar in Swolgen. Een uitgebouwd chalet blijkt het bij nader inzien te zijn, met twee ruime 2-persoonsslaapkamers, een douche/toilet, prima keukentje en zelfs een aparte woonkamer. Aan alle kanten zijn terrasjes gecreëerd. Een uitstekende plek om ook een weekje te verblijven met je gezin, zo mijmeren we alvast.

De gastheer boekt een tafeltje bij BRaM's voor ons zodat we na de wandeltocht van vandaag zó aan kunnen schuiven. En oja, de kosten vielen ook alleszins mee!

 

 

De Eenkats

Bosweg 24,

5866 AC Swolgen

0478 - 69 12 51 of mailen via de site