Dineren

Go Ma Ma Co gaat wandelen over het Pieterpad

Onze eerste wandeldag sluiten we graag af met een welverdiend etentje buiten de deur.

Onze keuzes vindt u hieronder. Soms aangeraden door dorpsbewoners of door de B&B gastvrouw, soms op goed geluk zelf gevonden.

Winsum nov. 2011

Wij houden van lekker eten. Liever ietsje duurder en echt lekker dan een makkelijke snelle hap die je 's avonds nóg een paar keer eet…

In Winsum, onze eerste overnachting, bleek restaurant De Gouden Karper gevestigd. Geen ***restaurant, maar wel een prima hap tegen een redelijke prijs.

We konden zelfs buiten eten in de warme avondzon! Na de eerste wandeldag hadden we méér dan recht op een borrel met tapas.

Ook die serveerde men in De Gouden Karper, gelegen aan het marktpleintje in het centrum van Winsum.

 

Zuidlaren mrt 2012

Zuidlaren is een zogenaamd lintdorp en daarmee langgerekt. Gelukkig vonden we op fietsafstand van het centrum Cosineros, een prima restaurant gerund door Mark.

Bijna alle tafeltjes waren bezet en dat was geen toeval want zowel voor-als hoofdgerechten smaakten heerlijk.

De kaart bood enkele verrassingen, zoals hetebliksem met geitenkaas en kabeljauwmedaillon op kruidige tagliatelle.

Mark voelde onze uitgelaten stemming die na zo'n wandeldag kan ontstaan, goed aan en schonk royaal de rode wijnglazen als geste nog eens bij.

Schoonloo juni 2012

Er zijn geen winkel, pinautomaat, garage of school in Schoonloo maar wel twee restaurants. Wij kiezen voor De Loohoeve, gelegen aan de centrale rotonde. Men serveert er in het restaurant en in de brasserie. Onze portemonnee past beter bij die laatste en voor € 29,50 dineren we een driegangen-menu. Dat deze gelegenheid in de Michelingids vermeld staat, verbaast ons niets.

Het is werkelijk heerlijk eten en drinken hier. Niet te veel en niet te weinig. Smaakvolle combinaties en verrassende ingrediënten.

Een beetje extra pinnen mag,zodat de B&B gastvrouw in klinkende munt betaald kan worden.

Coevorden okt 2012

De route van Sleen naar Coevorden is niet de meest aantrekkelijke, zo ervaren wij. Het centrum van Coevorden past wat dit betreft helemaal bij het ervaren van deze dag. Het is een doods, saai centrum met de gebruikelijke ketenwinkels en wat lokale zaken. Het centrum ademt weinig sfeer. Zelfs het marktplein is te groot en slordig neergezet om daar verandering in te brengen.

Wij zoeken en vinden uiteindelijk, na wat lokale bewoners erop nagevraagd te hebben, de glazen pui van

De Heeren van Coevorden aan het marktplein. We eten er prima van de wildkaart en ook de dagvangst met schol smaakt oke. De nagerechten stelen echter de show met koffie karamel ijs waarin een likeurtje verwerkt is, een helemaal op smaak en temperatuur geserveerde crème brûlee en een prachtige tarte tartin. De bediening is zeer attent en de rekening vinden wij vriendelijk voor het gebodene.

In Ommen vragen we de lokale bevolking naar restauranttips en door diverse mensen wordt ons Tante Pos aangeraden. Wij sluiten ons aan bij deze aanbevelingen vanwege de vriendelijke en vlotte bediening en het uitstekende dessert. Als hoofdgerecht kiezen Marianne en Marinde voor de IJslandse winterkabeljauw.

Ommen mrt 2013

Helaas is die te droog uitgevallen en verbloemen de erbij geserveerde groente en saus dat niet. De bijgaande salade is verrassend zoet / zuur. Marinde is lyrisch over haar dessert met parfait van witte chocolade. Met een rekening van € 100,- voor ons drieën voldoet Tante Pos ook nog eens aan ons budget.

Holten okt 2013

Onze charmante en goed gebekte gastvrouw bij de Bed & Breakfast tipt een aantal lokale restaurants.

Over restaurant De Jonge Zwaan kan ze niet veel vertellen omdat het pas sinds april dit jaar in handen van een nieuwe eigenaar is. Wij weten achteraf wel waarom wij de enige gasten waren... De prijs/kwaliteit verhouding is niet in orde. De eigenaar / gastheer doet zondermeer zijn best maar de rooklucht die zijn personeel in het restaurant achterlaat kan hij niet verbergen. De gemiddelde prijs voor een hoofdgerecht is

€ 20,-. Dat de penningmeester haar portemonnee in het B&B had laten liggen, vormt het hilarische hoogtepunt van de avond.

Vorden apr 2014

We geven het eerlijk toe; het borreltje aan het einde van deze wandeldag liep zodanig uit dat we in onze wandelkleren zó aan tafel schoven bij 'Het Meestershuis' in Vorden.

Heel modern heeft men geen website maar wel een facebookpagina waar op geliked mag worden. Wij doen daaraan mee want voor een luttel bedrag van 32 euro pp hebben we ruimschoots aan de alcohol gezeten, bitterballen en vleesvariatie genoten én ieder twee 'meesterwerkjes' uit de keuken besteld. Tot slot ook nog een lekker bakje koffie en thee en wij rolden een paar uurtjes later helemaal moe en voldaan ons bed in.

Nadeel van dit grandcafé is dat het terras direct aan de doorgaande weg door Vorden is gelegen. Het stel naast ons houdt hun kind niet in de gaten zodat de driejarige peuter een paar bijna-dood ervaringen opdoet met langsrijdende auto's en brommers. Pfff.

Verder sluit de keuken om 20.00 uur maar men doet niet moeilijk als wij om kwart over acht ons dessert nog bestellen.

We gaan in Duitsland uit eten dit keer! Het is maandag vandaag en er blijkt niet veel keus in restaurants. Het Wirtshaus is wel open en heeft zijn restaurant aardig vol zitten. Niet onterecht zo proeven wij. De voertaal is zowel Duits als Nederlands. De bediening is heel vriendelijk maar met twee mensen alles op orde houden is een te grote klus. We wachten heel wat af.

Het eten is prima in kwaliteit / prijs balans en het dessert wordt voor Marianne op maat gemaakt.

Elten (Dtsl) nov 2014

Gennep mrt 2015

 

Op aanraden van de gastvrouw gaan we naar De Dragonder, een zaak die bekend staat om zijn lekkere tapas. Daar zijn wij dol op dus wandelen we door de stille winkelstraat naar deze happerij en tapperij. Het is erg rustig met eters. Een groep biljarters verlevendigt te sfeer. Het eten blijkt eenvoudig, de rekening ook.

Navraag leert dat de tapas slechts eens in de maand geserveerd wordt.

Swolgen juni 2015

 

Er is feitelijk maar 1 restaurant in Swolgen, een gehucht met wat huizen rond een kerk in het Noord-Limburgse land. En dat is me toch een geweldig eetpaleis! BRaM's heet het en mocht je ooit maar een ietsiepietsie in de buurt zijn, rijd dan een stukje om en ga er eten. Je zult niet teleurgesteld zijn. Noch in de gratis hapjes bij de borrel vooraf, noch in de menumaaltijden en ook niet in de inrichting of bediening. Bedankt BRam!